• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: SVT

Många nya ansikten i Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

På fredag är det dags för Brynäs första match i Svenska Hockey Ligan när man tar emot de regerande svenska mästarna Frölunda hemma i Gavlerinken. Och det är ett Brynäs med ovanligt många nya spelare som ska försvara Gävlelagets färger den här säsongen.

Tomas Zaborsky, Jesper Jensen, Kevin Clark, David Rautio, Gustaf Thorell, Daniel Paille, Elias Fälth... Det är många nya ansikten i den här säsongens upplaga av Brynäs.

Men bland alla nya finns också några bekanta ansikten. Både Ryan Gunderson och Jonathan Granström har återvänt efter några år i andra klubbar.

Lyriska supportrar

– Det känns bra att vara tillbaka i Brynäs. Det är rätt bekvämt med vardagslivet och bra att kunna fokusera på hockeyn i stället för att bekymra sig om att komma till en ny stad och nya människor, säger Ryan Gunderson som blivit väldigt van att svara på frågan hur det är att vara tillbaka i Brynäs.

Och att Gunderson är tillbaka är inget som Brynäs supportrar missat. De har snarare varit lyriska över att den skicklige backen är tillbaka.

Du har en del förväntningar på dig en del verkar se dig nästan som någon slags frälsare?

– Jag försöker koppla bort allt sånt. Jag har mina egna förväntningar på mig själv och det är vad min tränare och lagkamrater tänker som är det viktiga.

Jonathan Granström är en annan populär återvändare och han tycker det känns litet som att komma hem när han återvänder till den klubb som han tidigare representerat i sex år.

– Det är många nya killar och till stor del ny tränarstab. Det känns positivt, jag tycker vi spelar en modern hockey där vi sätter hård press på puckföraren. Vi vill gärna hålla i puck och driva matcherna så jag tycker det är kul.

Men vem ska göra poängen?

Brynäs har förstås också tappat några spelare inte minst Anton Rödin och Greg Scott som tillsammans stått för en stor del av målfabrikationen. Så frågan är vem eller vilka som ska ta över den biten?

– Vi hoppas sprida det på fler spelare, att alla gör ett bra jobb sen är det svårt att säga vem som kommer att göra poängen. Men vi hoppas många kommer vara delaktiga precis som det sett ut på försäsongen, menar Brynäs tränare Thomas ”Bulan” Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.