Polis och kriminaltekniker var på plats efter att tre personer har hittats döda i en villa i Skurups kommun i Skåne. Foto: Emil Langvad/TT

Misstänktes ha dödat Söderhamnsbo ”Jag drack själv av giftet”

Uppdaterad
Publicerad

Det var i skånska Skivarp som en man från Söderhamn och ytterligare två personer hittades döda i en villa. Den man som överlevde och misstänktes för trippelmord berättar nu om den giftiga drycken.

– Detta är en mardröm. Det absolut värsta jag har varit med om, säger han, till Expressen.

Den misstänkte mannen berättar för Expressen att han bara kände den ene av de tre döda männen. 

– Vi har varit kompisar i åtta–nio år. Han frågade om jag hade lust att hänga med på en fest i Skivarp en lördag. Vi skulle käka gott och dricka öl,säger han. 

Tre män döda i Skivarp

Men när de anlände till villan låg redan de andra och sov. 

– De rörde sig inte så vi tänkte att de hade väl druckit för mycket redan. Vi gick ut i köket där det stod en öppnad flaska på en bar av murat tegel, säger mannen till Expressen

De smakade också av den drycken

– Vi drack och jag trillade omkull direkt, det slog ut alla muskler och brände och sved hela vägen ner. Jag låg på golvet och tänkte ”vad är det som händer här?”. 

Både två började direkt må dåligt. 52-åringen hällde i sig ett par glas vatten och tog sig sedan till toaletten. 

– Jag stoppade tre fingrar i halsen och lyckades kräkas. Jag fick upp allting men det kändes bara värre. Jag satt i köket hela natten och vågade inte somna. 

Dagen efter var det tyst i huset och samtliga låg orörliga. Den 52-årige Malmöbon som tidigare är ostraffad blev rädd och åkte därifrån.

Chefåklagare förtegen

Chefsåklagare Pernilla Åström vill inte kommentera 52-åringens berättelse för Expressen

– Det som gäller är det vi har gått ut med. Det finns inte längre skäl för frihetsberövande men mannen är fortsatt skäligen misstänkt för mord, säger hon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tre män döda i Skivarp

Mer i ämnet