Foto: STV/Arkiv

Mordrättegång skjuts upp igen

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången kring mordet i Ljusne i februari skjuts upp ytterligare fyra veckor och återupptas först den 31 augusti.

Det var sedan en av de åtalade i fredags kommit med helt nya uppgifter vid den då tänkta avslutningsdagen i målet. Rättegången avbröts då och senare hittade polisen ytterligare en kniv, på en angiven plats som den åtalade mannen pekat ut, och som enligt honom skulle ha figurerat i samband med mordet.

– Nu ska den genomgå en teknisk underökning för att vi ska se om den kan knytas till fallet, säger kammaråklagare Arek Novak till SVT Nyheter Gävleborg.

Det kommer också att hållas en del nya förhör med anledning av de här nya uppgifterna.

Arek Novak berättar att det man nu gör är en komplettering till den förundersökning som är gjord i fallet. Men vad den kommer att ge är idag omöjligt att säga, menar han.

– Att en rättsprocess tar den här vändningen händer ibland, säger Arek Novak. Det är något man får räkna med och hantera när det dyker upp.

Den kompletterande förundersökningen skall vara avslutad senast den 15 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.