Sjukhusparkeringen vid Gävle sjukhus. Foto: SVT

Nu måste personalen börja betala

Publicerad

Det kommer att bli avgiftsbelagda parkeringar för personalen vid sjukhusen i Hudiksvall och Gävle. Det har Region Gävleborgs utredning nu kommit fram till.

I flera år har anställda vid sjukhusen parkerat gratis utan att skatta för den förmånen. Det har stridit Skatteverkets gällande regler och nu kommer personalparkeringarna att kosta pengar att använda.

– Det kommer att ske så snart det är praktiskt möjligt, säger Kenth Larsson som är ansvarig för utredningen på Region Gävleborg och fortsätter.

– Vi kommer att lägga fram ett förslag för politikerna kring den konkreta avgiften och hur det ska genomföras direkt efter sommaren. Sen ska det genomföras så skyndsamt som möjligt.

Vad handlar det om för summor?

– Det står i lagstiftningen att det ska vara marknadsmässiga avgifter och därför kommer vi att titta på kommunernas zonindelning på deras avgifter. Det kommer alltså att variera var i kommunen det är och i vilken kommun. Eftersom det bara är Gävle och Hudiksvall som har parkeringsavgifter är det bara där det kommer att innebära en förändring för vår personal, säger Kenth Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.