Ny ledning för Gävle Pride

Uppdaterad
Publicerad

Förra året blev det succé för Gävles första prideparad.  Arrangören Föreningen Gävle Pride har nyligen haft årsmöte och valt en ny styrelse inför 2017. Ny ordförande blev Ann-Helen Persson, tidigare kommunalråd för Centerpartiet.

– Det känns jättebra. Jag har konsekvent tackat nej till en del uppdrag nyligen för jag har varit lite trött på föreningslivet. Men när jag fick frågan kände jag att det är en förening och en fråga som jag kan lägga ner mitt ideella engagemang i, säger Ann-Helen Persson.

Ann-Helen Persson valde att ta ordförandeposten för att hjälpa till i arbetet om mänskliga rättigheter.

– Det här är en otroligt viktig fråga, handlar om mänskliga rättigeter. Jag vill arbeta med de här frågorna för att komma lite längre i attitydförändringar. Det finns jättemånga människor som går runt och inte känner sig trygga på grund av sin sexuella läggning och det tycker jag är helt oacceptabelt.

Fjolårssuccé

Förra årets Pridefestival blev en succé, Festivalen återvänder till Gävle i sommar och då är målet att det ska bli minst lika bra som förra året.

– Jag har följt föreningen och arbetet de gjorde förra året. Och utifrån mycket begränsade ekonomiska möjligheter så gjorde de att fantastiskt arbete. Många av de här människorna är kvar och dem vill jag väldigt gärna jobba med. Vi kommer ta in den kompetens som vi tror på och vill ha med i arbetet med Pride. Gävle kommer få en pridefestival som de kommer att minnas, det lovar jag, säger Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.