En polisinsats genomfördes i Järbotrakten under tisdagen. Arkivbild. Foto: TT

Polisinsats genomfördes i Järbotrakten

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen genomförde polisen en insats i Järbotrakten.

Det var på måndagen som en kropp hittades i ett hus i Långshyttan. Husets ägare, en kvinna, är saknad och anhöriga kontaktade polisen den 13 mars, men hon hade redan då varit försvunnen i flera veckor.

Den person som hittades död i en villa i Långshyttan är troligen husets 30-åriga kvinnliga ägare, enligt polisen. En man är anhållen i sin frånvaro, misstänkt för mord.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Man misstänks

Enligt uppgifter från polisen i Gävleborg genomförde dalapolisen en insats i Järbotrakten under tisdagen. Informationen från polisen kring denna insats är mycket knapphändig. Den 30-årige man som är efterlyst i hela landet har anknytning till västra Gästrikland. 

Mannen är anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord. Polisen vill inte uppge om kvinnan och mannen hade en relation. Så här långt sker ingen spaning efter fler gärningsmän.

– Vi har inte gripit honom än, men arbetet fortsätter, säger Dangardt.

Likhund saknades

Polisen arbetar efter hypotesen att den funna kroppen är den 30-åriga kvinnan, men ännu är man inte helt säker. Kvinnans anhöriga är underrättade.

– Obduktionen kommer att ske i dag och vi kommer att få besked därifrån. Vi tror att det är hon, men vi måste avvakta vetenskapligt besked, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör vid polisen i region Bergslagen.

Den 30-åriga kvinnan i Långshyttan anmäldes försvunnen den 13 mars. Den 21 mars ändrade polisen brottsrubriceringen till människorov. Vid den tidpunkten spärrades också hennes villa av och tekniker på plats genomsökte huset dock utan att hitta kroppen.

Trots att brott vid det här tillfället misstänktes söktes inte huset igenom med likhund, eftersom det inte finns någon i Dalarna. I takt med att tiden gick ökade misstanken om grovt brott, och en likhund lånades in från Örebro den 27 mars för en ny genomsökning. Det var då kroppen hittades dold i huset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Mer i ämnet