På tidiga tisdagsmorgonen hittades vattenläckan i Los, och reparationer inleddes. (Bilden är tagen vid annat tillfälle). Foto: TT

Stor vattenläcka drabbar Los

Uppdaterad
Publicerad

Los drabbades av en stor vattenläcka på måndag kväll. En stor del av samhället var utan vatten under reparationerna. Vid lunchtid på tisdag hade läckan åtgärdats.

I information från Ljusdals kommun uppgavs att läckan upptäcktes vid 18-tiden på måndagskvällen. Då sjönk nivån i vattentornet trots att pumparna arbetade för fullt.

Sedan måndag kväll har personal vid Ljusdals Vatten arbetat för att hitta läckan. Under tidig tisdagsmorgon hittade man läckan och reparationsarbetet kunde inledas. Vid lunchtid kom besked om att vattenläckan var åtgärdad.

Stängt av vattnet

Stora delar av Los, från Gammelvägen/Ica Nickeln och söderut, hade drabbats av avbrutna vattenleveranser under reparationsarbetet. Från 06-tiden på tisdagen stängdes vattnet av. Vid Furugården fanns en utkörd vattentank. Även på brandstationen i Los gick det att hämta vatten för boende.

På Ljusdal Energis hemsida uppdaterades utvecklingen löpande. Vid 12-tiden var beskedet alltså att problemet var avhjälpt. Vattenverket var åter i drift, och ledningarna kontrollerade.

Vid missfärgat vatten i kranen, uppmanas konsumenterna att spola kraftigt i samtliga kranar tills det försvinner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.