Tågstopp hela helgen

Uppdaterad
Publicerad

Ett omfattande arbete med dubbelspåret på ostkustbanan innebär stora inskränkningar i tågtrafiken hela helgen.

Från midnatt den 14 maj till midnatt den 17 maj är tågtrafiken helt inställd på sträckan Gävle-Tierp på grund av banarbete med dubbelspår strax söder om Gävle mellan Furuvik och Skutskär. Idag är sträckan Furuvik och Skutskär det enda kvarvarande enkelspåret mellan Gamla Uppsala och Gävle och Trafikverket passar på att utnyttja långhelgens lågtrafik för flera större anläggningsarbeten.

Bland annat rivs växlar, kontaktledningsstolpar ska resas och så lanseras en hel bro – bron har gjutits färdigt vid sidan om spåret och lyfts på plats, en komplicerad och ytterst långsam procedur som mer än ett halvt dygn.

På grund av banarbetet så gäller en speciell tidtabell för tågresa längs med ostkusten under helgen. Tåg leds om och kompletteras med ersättningsbussar vilket gör att en resa mellan Gävle och Stockholm som normalt tar knappt 1,5 timme tar omkring 3,5 timmar under helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.