Engångsgrill, inte densamma som inbrottstjuvarna använde, utan här i sitt rätta elemente – utomhus. Foto: Aleksander Andersen/TT

Tjuvar bröt sig in och grillade i köket

Uppdaterad
Publicerad

Någon eller några personer tog sig in i en bostad, men gjorde mer än att stjäla saker.

På lördag förmiddag fick polisen samtal om att man upptäckt att det skett ett inbrott i en bostad på Sätrahöjden i Gävle. En polispatrull skickades till adressen.

Tjuvarna hade tagit sig in genom att krossa en ruta, och patrullen kunde konstatera att de väl inne i bostaden hade tagit sig för att grilla på en engångsgrill i köket. Det hade bland annat orsakat sotskador på köksluckorna, men det framgår inte av polisens berättelse vad som hade tillagats på grillen.

Nu är en anmälan om stöld genom inbrott upprättad, och även en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet för eldningen inomhus. Bostaden har spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.