Var tionde jobb borta från Ovako i Hofors

Publicerad

För två månader sedan kom beskedet att 35 tjänster skulle bort på Ovako i Hofors, och igår kom nästa slag – ytterligare 55 tjänster försvinner.

Anledningen är det omstruktureringsprogram som Ovako gör för att möta den låga efterfrågan på deras stålprodukter på världsmarknaden.

Ovako har idag cirka 1100 anställda i Hofors och på kort tid har alltså vart tionde jobb försvunnit. Marie-Louise Dangardt (S) kommunalråd i Hofors kommenterar så här gårdagens besked om varslet på Ovako.

– Det är ingen verksamhet som försvinner här i Hofors, det är ingen del av produktionen som tas bort. På så sätt drabbar det inte oss så hårt som det drabbar Ovako i Hällefors och Forsbacka.

Färre skift

Trots kommunalrådets lättnad att orten inte drabbades hårdare den här gången måste en stor andel av de 1000 anställda som blir kvar gå ned i skiftgången från fyra till tre skift, vilket innebär lägre inkomster för dem.

I Gästrikland drabbades Ovakos industri i Forsbacka värst. Den stängs helt och de 60 anställda förlorar jobbet. I Hällefors läggs också verksamheten ned.

Nästa vecka kommer Ovako med en kvartalsrapport och allt talar för att det inte blir någon positiv rapport då man släpper nyheten om nedskärningarna innan. Det kan vara ett sätt att visa på handlingskraft från koncernledningens sida.

Ledningen svarar inte på frågor

SVT Nyheter Gävleborg har bett vd och koncernchef på Ovako, Tom Erixson, om en intervju för att kommentera de varsel som lagts i Gästrikland men hans pressekreterare säger att han inte har tid att prata med media och att ingen annan i koncernen kan svara på våra frågor.

Ovako i Hofors har fler anställda än vad kommunen har, vilket är ovanligt. Det gör kommunen extra beroende av Ovako som arbetsgivare. Därför jobbar man med att försöka få nya företag till kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.