Lisa Sannervik, polisens presstalesperson. Foto: SVT

”Vi har ännu inte gripit någon”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inte gripit någon för morgonens knivdåd i Valbo, då en 10-årig pojke knivskars i ansiktet. I eftermiddag ska pojken förhöras.

– Vi har jobbat intensivt under hela dagen. Men vi har inte gripigt någon gärningsman, säger Lisa Sannervik, polisens presstalesperson.

Vad vet ni egentligen om gärningsmannen?

– Vi har ett väldigt vagt signalement på personen som ska ha gjort det här. Vi genomför förhör nu under eftermiddagen med pojken. Vi får se om vi får fram mer uppgifter om signalementet efter det förhöret, säger Lisa Sannervik.

Många poliser i arbete

Under dagen har polisen arbetat på bred front med flera polispatruller, polishundar och dörrknackningar i området för att samla in så mycket information som möjligt om händelsen. Polisen har gjort tekniska undersökningar i området, men Sannervik vill inte berätta vilka spår som säkrats.

Och hon ser i nuläget ingen anledning för allmänheten att vara orolig.

 – Det finns inga faror för allmänheten och vi avråder inte någon att göra som man gör i vanliga fall, utan man kan vistas utomhus som normalt, säger Lisa Sannervik.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.