• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Enligt räddningstjänsten brinner det i villans båda våningsplan. Foto: Andreas Björklund

Svårsläckt villabrand

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv elva på onsdagsförmiddagen larmades Gästrike räddningstjänst till en villabrand i Jäderfors, Sandvikens kommun.

Enligt de första uppgifterna från inre befäl så brann det i villans båda våningsplanen när de kom fram till platsen. Räddningstjänstens inriktning då var att skydda byggnader runt om så att branden inte sprider.

20 man deltar i släckningsarbetet

Brandbilar från Gävle, Sandviken och Järbo är på plats och cirka 20 man arbetar med släckningen av branden. Det är däremot svårt att säga när branden kommer att vara släckt enligt inre befäl Johan Melin som befinner sig vid villan. SVT Nyheter Gävleborg pratade med honom strax efter klockan två.

Hur är läget just nu?

– Det brinner fortfarande i inne- och yttertak. Men huset står fortfarande upp. Men vi måste plocka isär huset för att kunna släcka.

Släckningen drar ut på tiden

Vid 16:30-tiden hade delar av styrkan lämnat platsen men det brann fortfarande och enligt inre befäl återstår det några timmar kvar av släckningsarbetet.

Ingen person ska vara skadade men det kan eventuellt finnas något husdjur kvar i byggnaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.