Vittnet: ”Det var ju ett väldans tumult”

Uppdaterad
Publicerad

Ett trettiotal bärplockare hamnade i bråk untanför en ICA-butik på måndagskvällen. Simon Swedén arbetar i affären och kom snabbt på plats.

LÄS MER: Vansinnesdåd i Bollnäs – bil körde in i grupp av människor

Fyra personer skadades när en bil körde in i en folksamling utanför en mataffär i stadsdelen Gärdet i Bollnäs vid niotiden på måndagskvällen.

För en av de skadade är tillståndet allvarligt och han har förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala med skallskador. Föraren av personbilen är identifierad som en man i 25-årsåldern. Han avvek från platsen och söks nu av polis. Rikslarm till samtliga polisregioner är utskickat.

– Det var ju ett väldans tumult, det kom in kunder och berättade att det var bråk utanför affären. Folk slogs med järnrör och andra tillhyggen, säger Simon Swedén som arbetade på ICA i går kväll.

Få poliser på plats

När Simon Swedén kom ut från affären så var polisen redan på plats.

– Det var så mycket folk så de verkade vara rätt underbemannade, säger han.

– Den person som gjort sig skyldig till försök till mord alternativt dråp och grov misshandel är fortfarande på fri fot. Men vi söker honom och den bil han färdas i, säger Mikael Hedström, polisens presstalesperson i Gävleborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.