Skogen i Frennarp där 16-åringen hittades död i maj 2014. Foto: TT

16-åringens mamma i tårar under förhör

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen återupptogs rättegången om det så kallade Frennarpsmordet. En 20-åring åtalas för att ha mördat en 16-åring i Frennarpskogen i Halmstad för tre år sedan. Domare Pia Johansson inledde med att säga att det skulle bli en tung dag eftersom både 16-åringens mamma och den misstänkte skulle förhöras.

På måndagen inleddes rättegångens andra dag. 20-åringens advokat begärde att hans klient skulle få följa rättegången från ett angränsande rum eftersom han inte mår bra. Åklagare Gisela Sjövall medgav detta och 20-åringen fick lämna salen.

Läs mer: SVT liverapporterar från rättegången

Mordet på Albin

Förhandlingen inleddes därefter med att åklagaren fortsatte sin sakframställan där den avbröts förra veckan med presentation av obduktionsprotokollet.

Mamman i tårar

Senare inleddes förhör med 16-åringens mamma som berättade om sonens sista dag i livet. Enligt mamman gick 16-åringen hemifrån för att träffa en kompis. Vid 23-tiden var han ännu inte hemkommen och hon började ana oråd. Hon ringde till polisen och sjukhuset men ingen hade någon information att ge.

Dagen efter kom en polispatrull och berättade vad som hänt. Enligt mamman ska den misstänkte 20-åringen hört av sig och gett sitt stöd redan dagen efter att 16-åringen hittats död. Mamman var i tårar under förhöret och berättade att det har varit, och fortfarande är, väldigt svårt att hantera det som hänt. 

Läs mer: Detta har hänt

Anhöriga har mått dåligt

Efter förhör med 16-åringens mamma inleddes förhör med hans pappa. Pappan berättade att han reagerade väldigt starkt när han fick veta vem som var misstänkt eftersom han känner honom väl. Han berättade även att han har mått både psykiskt och fysiskt dåligt efter det som hänt.

”Det är jättejobbigt men ändå en lättnad att kunna få ett avslut på det hela”, säger pappan på frågan om hur det känns att sitta i rätten.

Efter förhör med pappan hölls förhör med 16-åringens syster som liksom föräldrarna mått dåligt sedan brodern hittades död.

Rättegången fortsätter med förhör med 20-åringen under eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Albin

Mer i ämnet