Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Oroväckande att det går det hållet”. Hör Niclas Gustafsson på Arbetsförmedlingen om varför arbetslösheten ökar bland män. Foto: Janerik Henriksson/TT

Arbetslösheten ökar bland män i Halland – tros bli värre

Publicerad

Arbetslösheten i Halland har ökat det senaste året och värst drabbade är männen. På Arbetsförmedlingen tror man att det kan dröja innan trenden vänder.

– Det är oroväckande, säger sektionschefen Niclas Gustafsson.

9  300 personer i Halland, 5,4 procent av alla i regionen som kan jobba, var i januari inskrivna på Arbetsförmedlingen. Det är ökning med cirka 800 personer i jämförelse med samma period i fjol.

Niclas Gustafsson, sektionschef på arbetsförmedlingen i Halland, tycker att utvecklingen är oroväckande – men väntad.

– Jag vill inte påstå att vi är nere i den djupaste dalen. Men jag tror att vi kommer att ha en liten ökad arbetslöshet framöver.

Lägre än rikssnittet

Arbetslösheten i Halland ligger något lägre än rikssnittet som är 6,8 procent.

Den växande klyftan mellan män och kvinnors arbetslöshet speglas även på nationell nivå. 13 000 av de 15 000 personer som blivit arbetslösa det senaste året är män.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.