Åtgärder krävs innan 14 september

Uppdaterad
Publicerad

Migrationsverket är beredda på att ta hand om de asylsökande om bristerna inte är åtgärdade på Bert Karlssons asylboende innan den 14 september.

–Går det inte att bo i fastigheten måste vi flytta till ett annat ställe där folk kan bo, säger Mårten Mårtensson, enhetschef Migrationsverket

Var ska de 200 människorna ta vägen i så fall?

Vi hyr ju anläggningar konstant och det finns platser i systemet även om det just nu är kärvt, säger Mårten Mårtensson.

Problem med fukt och mögel  på Hemmeslövs asylboende har inte åtgärdats. Därmed har politikerna i Båstad kommun beslutat om en eventuell stängning av boendet om tre veckor.

Kommunens miljöchef vill se en fullständig mögel- och fuktutredning innan man eventuellt kan fatta ett nytt beslut. Men Bert Karlsson, som via sitt företag Jokarjo, driver verksamheten, menar att problemen är åtgärdade och att man kommer lämna in en rapport i tid. 

– Ja, det är redan klart, det är gjort. De påstår att det inte är några problem, jag kan bara lita på de experter jag har anlitat. När vi fick reda på det här satte vi högsta fart, och det vet de ju om. Så jag vet inte varför de tog det här beslutet över huvud taget, hade de inte kunnat vänta någon vecka, då hade det ju varit klart, säger Bert Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.