Foto: SVT

En kvar på sjukhus efter rånet

Uppdaterad
Publicerad

En av de tre kvinnor som blev brutalt misshandlade i samband med rånet på restaurang Max i Falkenberg ligger fortfarande kvar på sjukhus.

– Hon blev slagen i huvudet med en kofot och över båda armarna när hon försökte värja sig, säger Fredrika Fredmark, presskontakt på Max hamburgerrestauranger.

Det var efter stängning på lördagsnatten som två män brutalt rånade restaurangen på pengar. De hotade de tre anställda unga kvinnorna med kniv, kofot och ett basebollträ.

Maxrånet

Båda armarna brutna

En av kvinnorna fick sina tänder utslagna och en fick slag i huvudet och båda sina armar brutna. Alla tre fördes till sjukhus och en av dem är fortfarande kvar där, men kommer förmodligen att bli utskriven om några dagar.

– De båda rånarna tog till ett fruktansvärt övervåld, säger Fredrika Fredmark.

Restaurangen åter öppen

Restaurangen öppnade igen redan igår med hjälp av personal från andra Max-restauranger. När den ordinarie personalen kommer tillbaka är ännu oklart.

– Vi får se. Vi kommer att ge all personal den hjälp de behöver, säger Fredrika Fredmark.

Hur är stämningen bland personalen?

– Vi är nog skärrade allihop. Det är det grövsta vi har varit med om någonsin, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maxrånet

Mer i ämnet