default_caption

Fotboll ska upprätta Falkagårds rykte

Uppdaterad
Publicerad

De är trötta på det dåliga ryktet. Nu startar kompisarna en fotbollsförening.

Bara veckor innan en man sköts till döds på Falkagård i Falkenberg föddes en idé hos tre unga män i området om att starta en fotbollsförening. De vill tvätta bort det som de själva menar är ett oförtjänt dåligt rykte för området och sysselsätta ungdomar som inte har nåt att göra på fritiden.

– Det är som en öde ö här. Folk är rastlösa och det finns inga aktiviteter överhuvudtaget, säger Charbel Radi som kom på idén om att starta laget för några månader sedan.

Själv kommer han att vara tränare i den nya föreningen. Killarna har växt upp på Falkagård och trivs bra. Men de ser att möjligheterna för undomar göra saker på fritiden har försämrats de senaste åren.

– Hade det inte fattats hade vi inte gjort det här. Folk hänger ute på nätterna och det är mycket skadegörelse och sånt, det ska vi ändra på, berättar Ali Hassan som är ordförande i föreningen.

Spelar på gatorna

Fritidsgården har många pågående engagemang men det saknas något för de lite äldre barnen anser kompisarna. Intresset för fotboll verkar redan finnas där.

– Alla gillar fotboll. Man ser att alla spelar på gatorna. Så vi ska försöka samla alla i ett lag nu. Vi vill samla dem så att de kan ta vara på sina liv och slippa det här med kriminalitet. säger Ali Hassan.

Men kan en förening förhindra kriminalitet i ett område?

– Inte hundra procent. Men vi ska göra vårat bästa, svarar Ali Hassan.

Träningarna drar igång nu i november och responsen har varit stor på facebook. Ett 30-tal killar har redan visat intresse. Laget  inleder med spel i division sex men ambitionerna är högre än så.

– Vi ska gå från botten till toppen. Jag är säker med den menatlitet och hjärtat som finns här så kommer iv nå toppen, säger Charbel Radi.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.