Foto: SVT

Framsteg efter brutala Maxrånet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Halland tror sig veta vem som utövade det grova våldet vid det brutala Max-rånet i Falkenberg.

– Men det innebär inte att de medger det brott som de är misstänkta för, säger Cecilia Bergstén, chef för grova brottsroteln, till Hallands Nyheter.

Det var den första november som Max hamburgerrestaurang i Falkenberg rånades. Tre kvinnor arbetade på restaurangen när två maskerade personer gick in på restaurangen. Rånet beskrivs som mycket brutalt och en av de kvinnor som arbetade på Max fick båda sina armar brutna av en kofot.

I slutet av november meddelade Cecilia Bergstén, chef för grova brottsroteln att man gripit fem personer i åldrarna 16-22 år som misstänktes för inblandning i rånet.

Maxrånet

Läs mer: Flera gripna misstänkta för Maxrånet

På tisdagen förlängdes häktningstiden med två veckor och enligt Hallands Nyheter tror polisen att man nu lyckats få klarhet i vem som utövat det grövsta våldet vid rånet.

Jobbade på restaurangen                     

Samtliga fem personer ska enligt polisen ha medgett att de på något sätt medverkat till brottet.

– De har gett delar eller hela historier om vad som hänt, men det innebär inte att de medger det brott som de är misstänkta för, säger Cecilia Bergstén till tidningen.

En de häktade personerna är en av de kvinnor som jobbade på restaurangen vid råntillfället. Hennes advokat, Anders Roy, säger till Hallands Nyheter att frågan är komplicerad och att han invänder mot den förlängda häktningen.

– Hon har inte haft ett uppsåt att det här skulle verkställas och hon har inget med det grova våldet att göra, utan är förtvivlad över det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maxrånet

Mer i ämnet