Foto: SVT

Flera gripna misstänkta för Maxrånet

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har gripits misstänkta för inblandning i det grova rånet på hamburgerrestaurangen Max i Falkenberg.

Det var den 1 november som Max hamburgerrestaurang i Falkenberg utsattes för ett brutalt rån.

Rånet inträffade på natten när restaurangen precis hade stängt, och en av de anställda blev attackerad med en kofot och bröt åtminstone en av sina armar.

Maxrånet

Rånarna ska ha kommit över ungefär 40 000 kronor vid tillfället.

Fem personer gripna

På tisdagen kunde polisen gripa fem personer i åldrarna 16-22 år, tre män och två kvinnor, varav fyra är misstänkta för grovt rån och en är misstänkt för häleri.

– Det känns givetvis bra, inte minst ur målsägandes synvinkel. Men jag vill poängtera att vi är i ett tidigt skede av utredningen, säger Cecilia Bergsten, chef vid roteln för grova brott vid Hallandspolisen.

Samtliga fem misstänkta greps på olika platser i Halland, men Cecilia Bergsten vill inte kommentera huruvida de misstänkta till vardags också är hemmahörande i Halland.

Vad föranledde gripandet?

– Spaning och enträget polisarbete, säger Cecilia Bergsten.

Oklart om medgivande

De gripna är ur polisens synvinkel skäligen misstänkta. Cecilia Bergsten vill inte avslöja om någon av de misstänka hittills gjort några medgivande.

Nu inväntar polisen den tekniska utredningen och fler förhör kommer att hållas med de misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maxrånet

Mer i ämnet