En person blev påkörd på E6:an i höjd med Skottorp, utanför Laholm.

Gick på motorvägen – blev påkörd

Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit efter att ha blivit påkörd på E6 i södra Halland.

Två skåpbilar stod stilla på vägrenen på E6 i höjd med Skottorpspåfarten, längst ner i södra Halland.

–  Personerna i de två bilarna har samröre med varandra och har av någon anledning stannat. Personen står vid dörren till den ena bilen när han blir påkörd, säger Sten Danielsson, jourkommissarie vid polisen i Halland.

Den påkörde mannen i 50-årsåldern skadades allvarligt. Han fördes i väg med ambulans och avled senare under kvällen eller natten. 

Bilarna i beslag

Orsaken till varför de två skåpbilarna stod parkerade på vägrenen har polisen inte lyckats reda ut under natten.

– Personerna är polska medborgare och det har krävts tolk för att kunna höra dem om händelsen, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

De tre inblandade bilarna har tagits i beslag och ska undersökas av polisens tekniker. Någon brottsmisstanke finns inte mot någon inblandad, enligt polisen.

Föraren chockad

Räddningstjänst och ambulans larmades ut till olyckan strax innan klockan tio på tisdagskvällen.

– Inga andra personer skadades fysiskt. Men föraren som körde på personen drabbades av chock och fördes också med för vård, säger polisens vakthavande befäl Thomas Gorner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.