Kniven som ska ha använts för att döda ”hammarkvinnans” släkting. Foto: Polisens förundersökning

Hammarkvinnans ex: ”Hon led av paranoida tankar”

Uppdaterad
Publicerad

Ex-sambon vittnar i rättegången om hammarkvinnans hotfulla besök timmarna innan det misstänkta mordet.

– Jag tänkte ”det är så här man dör”, säger ex-sambon när hon berättar om hur den misstänkta trycker upp henne mot väggen samma dag som det misstänkta mordet i Kungsbacka senare äger rum.

Hammarkvinnan, som hon kommit att kallas eftersom hon agerade hotfull med en hammare  när hon greps, har åtalats för ofredande och hemfridsbrott gentemot den tidigare flickvännen och sambon.

Mord i Kungsbacka

Det är hon som under rättegångens första förmiddag har fått berätta sin historia i Varbergs tingsrätt.

Lyckades fly

Samma dag som det misstänkta mordet i Kungsbacka ägde rum kom den åtalade 48-åriga kvinnan hem till sin tidigare sambo för att visa sin kärlek och på alla sätt försöka få tillbaka henne. Istället uppstod en tumultartad och hotfull situation, enligt ex-sambon.

På något sätt lyckades hon få tag på sina bilnycklar och fly ut till bilen. Hon körde i väg i hög hastighet. Det var därefter som den misstänkta också lämnade platsen i sin bil och sedan åkte ner till en gammal släktgård utanför Kungsbacka och högg ihjäl den avlägsna släktingen som bodde där.

LÄS MER: Hammarkvinnan lovade ex-sambon en gård på landet

Ex-sambon berättar under rättegången om hur hon till en början blev förälskad i ”en sympatisk person”. Men under deras relation utvecklade den misstänkta mördaren en extrem svartsjuka och tvångsmässiga beteenden.

– Hon led av paranoida tankar, berättar ex-sambon.

Rättegången fortsätter på fredagseftermiddagen.

LIVE: Följ vår direktrapportering från mordrättegången

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Kungsbacka

Mer i ämnet