HBK tappade viktiga poäng i toppstriden

Det blev inga viktiga poäng i toppstriden av Superettan för Halmstad BK när man ikväll mötte Gais på bortaplan. Göteborgarna stod för ett effektivt anfallsspel och plockade hem segern med 2-1.

Med fyra matcher kvar av säsongen och en chans till direktavancemang upp till Allsvenskan var det ett taggat Halmstad BK som klev in på Gamla Ullevi i Göteborg för att möta Gais ikväll.

Jämn match

Men trots en bra inledning med mycket bollinehav lyckades man inte stoppa Gais-spelaren Johan Raholm när han i den 33:e minuten klev fram och satte dit bollen på hörna. Tio minuter senare svarade dock HBK och kvitterade genom ett fint skott mellan benen på Gais-målvakten av Alexander Ruud Tveter.

Avgjordes i 79:e minuten

Matchen stod sedan och vägde fram till den 79:e minuten då Gais genom en snabb kontring lyckades sätta dit ledningsmålet, som också skulle bli det sista för kvällen.

HBK försökte, men lyckades aldrig återhämta sig efter det.

Nästa vecka väntar IK Sirius hemma på Örjans Vall.