Sead Haksabanovic, närmast kameran, jublar tillsammans med klubbkamraterna efter kvalvinsten mot Helsingborg. Foto: Bildbyrån

HBK-talangen nobbar anbuden från Europa

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United; Inter och Club Brügge har varit på tapeten. Men det blir Halmstad som får behålla superlöftet Sead Haksabanovic.

De senaste veckorna har det låtit så gott som klart att Sead Haksabanovic hade gjort sin sista säsong i Halmstad bolllklubb. Uppgifter förra veckan gjorde gällande att han var i Belgien för läkarundersökningen inför avtalsskrivning med Club Brügge.

Men nu på fredagskvällen meddelar Halmstad bollklubb att Haksabanovic har skrivit på ett nytt treårskontrakt med Halmstad som nästa år är tillbaka i Allsvenskan efter kvalbragden mot Helsingborgs IF.

Club Brügge närmast

På sin hemsida bekräftar Halmstad bollklubb att både Inter och Manchester United funnits med i bilden, men att det var Club Brügge av de utländska klubbarna som var närmast att få 17-åringens signatur på pränt.

– Club Brügge var med länge i diskussionen och vi hade en väldigt bra dialog med dem, precis som med familjen Haksabanovic och tillsammans kom vi fram till att det bästa för Seads utveckling är att stanna i Halmstad, konstaterar Tony Karlsson, ordförande i Halmstads BK.

Kontrakt till 2019

Att Sead Haksabanovic stannar hela kontraktsperioden fram till 2019 i Halmstad tror han dock inte ens på själv.

– Vi kommer stötta Sead om rätt tillfälle till proffskontrakt dyker upp, säger Tony Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.