Foto: TT

Tjuvar högg hål i butikstaket

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen upptäckte personalen på en livsmedelsbutik i Halmstad att tjuvar försökt ta sig in – genom taket. Denna gång tycks förövarna inte ha lyckats få med sig något av värde.

Butiken öppnade klockan 07.00 i imorse. Vid halv elva-tiden larmades polisen till Vallås centrum.

– Någon eller några har försökt ta sig in i butiken genom att hugga ett hål. De har dock inte lyckats. De ansvariga vet inte när det kan ha inträffat, men det ser väldigt färskt ut, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.

Polisen har tagit upp en anmälan om försök till inbrott. De har även undersökt taket efter eventuella spår.

Lugnt i butiken

SVT Nyheter Halland har varit i kontakt med butiken. Personal berättar att det inte har påverkat verksamheten i butiken.

– Vi vet inte så mycket, det kan ha skett under natten men det kan lika gärna ha hänt i förrgår. Vi såg att det var ett hål på en meter gånger en halv meter. Tjuvarna verkar ha blivit avbrutna av något, säger en butiksanställd.

Vad som fanns i rummet under taket vill personen inte gå in på, men ingenting verkar ha stulits.

Händer då och då

Denna typ av brott är tyvärr inte helt ovanliga, menar Thomas Fuxborg.

– Det händer med jämna mellanrum. Många gånger är just taken olarmade och den svaga punkten, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.