Lions julgransförsäljning vandaliserades natten mot söndag. Foto: Privat

Julgransförsäljning vandaliserad

Uppdaterad
Publicerad

Någon ägnade natten mellan lördag och söndag åt att förstöra Lions julgransförsäljning utanför Ica i Åsa.

– Det känns väldigt tråkigt, säger Kjell-Åke Ek i Åsa Lions PR-kommitté.

Det var en sorglig syn som mötte medlemmarna som skulle sälja julgranar på söndagen. Staketet runt försäljningsplatsen var söderklippt och låg delvis på marken, elkablar till belysningen hade klippts av, glödlamporna var krossade och granar låg spridda på marken.

– Det är så meningslöst och tråkigt. Vi har städat upp nu på morgonen och är igång med försäljningen igen, men vill gärna att det uppmärksammas och de skyldiga hittas, säger Kjell-Åke Ek.

Enligt Kjell-Åke Ek verkar det inte som om något stulits från julgransförsäljningen.

– Nej, pengamässigt är det inte så mycket, men vi har fått lägga ner mycket arbete för att ställa iordning. Fördelen med att vi var här så tidigt i morse är att vi kunde börja sälja granar redan före klockan elva. Pengarna går till projektet de glömda barnen i Syrien, så nu kanske det blir några kronor extra till dem.

Tidigt på söndag morgon upptäcktes också ett inbrott på bensinstationen som ligger vägg i vägg med Åsas Blommor och trädgård. Butikens övervakningskamera gick igång när inbrottslarmet aktiverades och vaktbolaget såg hur tre svartklädda män rullade ut ett större skåp genom bakdörrren. I skåpet förvarades tobaksvaror. Butiken är avspärrad för teknisk undersökning under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.