Exempel på hur modulhus kan se ut. De här finns i Falkenberg och likadana ska nu alltså byggas i Åsa. Foto: SVT

Klartecken för modulhus

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Kungsbacka kommun gett bygglov för de modulhus som länsstyrelsen tidigare satte stopp för bara dagar före byggstart.

SVT Nyheter Halland har tidigare rapporterat om modulhusen för nyanlända. Trots ett akut behov av bostäder för just nyanlända så upphävde länsstyrelsen i Halland med kort varsel bygglovet för 52 nya lägenheter i Åsa söder om Kungsbacka.

Men nu har alltså det kommunala bostadsbolaget Eksta fått bygglov av kommunen igen.

– Jag är glad att bygglovet nu är klart, nu återstår det att se om det blir någon överklagan till länsstyrelsen som det blev förra gången, säger Christer Kilersjö, vd.

Inflytt om några veckor

Läs mer: Modulhus stoppas dagar före byggstart

Länsstyrelsens motivering när bygglovet upphävdes i januari var att de ansåg att det var oklart om husen var tillfälliga eller ej. Bostadsbolaget ansökte då om ett nytt bygglov och förtydligade att husen just är tänkta som en tillfällig lösning under den närmaste tioårsperioden.

Nu räknar bostadsbolaget att det kommer att bli inflytt i modulhusen vecka 13.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.