Det ryker kraftigt från branden i en större industrilokal vid Yttre Hamnen i Falkenberg. Foto: SVT/Philip Johnsson

Kraftig brand i stor industrilokal

Uppdaterad
Publicerad

En större industrilokal vid Yttre Hamnen i Falkenberg har fått stora skador efter en kraftig brand. Polisen har gripit en person misstänkt för mordbrand.

SOS Alarm fick in larm om branden redan vid halv tolv i går kväll.

Räddningstjänsten har jobbat med att släcka branden under hela natten och vid 06.30-tiden hade man ett 30-tal personer med enheter från hela länet på plats.

Branden i Falkenberg

Vid tiotiden på tisdagsförmiddagen hade en del av styrkorna lämnat platsen, men räddningsarbetet pågick fortfarande.

Läs mer: Berusad man greps nära branden

– Det är många enheter här och slangar som ligger överallt på gårdsplanen. Det är full aktivitet, säger Åsa Eriksson, kommunikationsstrateg på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten arbetade samtidigt med att begränsa branden så att den inte skulle sprida sig till intilliggande byggnader.

Lokalen, kallad gamla gjuteriet, är en äldre industribyggnad på cirka 8.000 kvadratmeter där det bland annat ryms ett företagshotell, kontor, gym och förråd som privatpersoner kan hyra.

Drabbad om storbranden: ”Allting är helt utbränt”

Åsa Eriksson från räddningstjänsten uppmanar falkenbergare i närheten att hålla fönster och dörrar stängda.

Förundersökning om grov mordbrand

En hel del människor samlades i hamnområdet under förmiddagen för att se vad som pågick. Polisen spärrade på morgonen av närområdet.

Det finns inga uppgifter om personskador, men man har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

– I den här byggnaden finns det flera olika typer av företag, så det är många som är drabbade. Vi kommer nu att undersöka vad orsaken kan vara till branden, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl på polisen.

När branden är släckt kommer polisen att genomföra en teknisk undersökning.

En person gripen

En man i 30-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand. Han greps berusad i anslutning till platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Falkenberg

Mer i ämnet