Foto: TT

Kvinna drogs ner från häst och misshandlades

Uppdaterad
Publicerad

En 47-årig kvinna i Oskarström som var ute och red på en väg mötte en bil som ska ha kört i hög fart.

Ryttaren gestikulerade mot fordonet för att få föraren att sakta ner vilket fick effekten att föraren ska ha tvärstannat, gått ur bilen och enligt uppgift till SVT Nyheter Halland dragit ner kvinnan från hästen och misshandlat henne.   

”Ständig irritation”

En polisanmälan är upprättad om misshandel. I övrigt vill polisen inte bekräfta några detaljer mer än att det blivit bråk mellan ett hästekipage och en bilist.

Polisen håller just nu på att höra flera personer, däribland flera vittnen, till händelsen som skedde i fredags vid lunchtid i Östra Oskarström.

– Bakgrunden kan vara den ständiga irritation som tyvärr finns mellan vissa bilister och hästägare där båda anser sig ha lika stor rätt till att nyttja våra vägar, säger förundersökningsledare Martin Inglund till SVT Nyheter Halland. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.