Den kvinna som misstänks för mord på en äldre kvinna i Kungsbacka har varken erkänt eller förnekat anklagelserna mot henne. Foto: SVT

Advokaten: ”Har inte sett några bevis”

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som misstänks för mord på en äldre kvinna i Kungsbacka har varken erkänt eller förnekat anklagelserna mot henne. Enligt hennes försvarsadvokat ska den avlidne kvinnan legat död på gården längre än vad som först antogs.

– Min klient har i princip bara delgivits misstanke, som på sannolika skäl misstänkt för mord. Men det har inte framkommit vad som ligger till grund för den misstanken.

– Vi har har inte fått ta del av någon bevisning. Det nämndes en husrannsakan som jag förmodar kommer göras, säger den misstänkta kvinnans advokat, Jan Breikss.

Mord i Kungsbacka

Oklart hur länge offret låg död

Mer än så vill han inte gå in på vad som sagts under dagens förhör, detta med anledning av förundersökningssekretess. Han vill inte heller uppge hur kvinna ställer sig till anklagelserna.

Enligt Jan Breikss är brottsdatumet som getts till honom den 30 januari. Men det var först i går eftermiddags, den 31 januari, som kroppen hittades och som polisen fick larm om händelsen.

Misstänker polisen att kvinnan har legat död sedan dagen innan?

– Det som står på mitt förordnande avser misstanke om mord den 30 januari, mer vet jag inte i nuläget, säger Jan Breikss.

Samtliga parter förtegna

Advokat Jan Breikss fick uppdraget på förmiddagen och har suttit med vid förhören under eftermiddagen.

Vad som sagts under förhöret vill han inte gå in på i detalj med anledning av förundersökningssekretess. Inte heller vilken inställning kvinnan har till anklagelserna, vill han redogöra för i dagsläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Kungsbacka

Mer i ämnet