Likheter med Frennarpsöverfall utreds

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tittar på gemensamma nämnare med överfall i Frennarpsskogen i somras. Det finns intressanta personer, säger utredningschefen.

Efter onsdagskvällen överfall på en kvinna på Galgberg i Halmstad tittar polisen också närmare på händelsen i somras då en kvinna attackerades i Frennarpsskogen, ett annat rekreationsområde ett par kilometer därifrån.

Den händelsen är också fortfarande olöst.

– I båda fallen är gärningspersonen en man och tillvägagångssättet är likartat. Vi är inte dummare än att vi kommer titta på om det kan finnas en koppling mellan händelserna, säger utredningschefen Martin Inglund vid polisen i Halmstad.

Intressanta personer

I båda fallen har en kvinna tryckts ner henne mot marken. I båda fallen har också påhoppet avbrutits.

– Den utredningen lever fortfarande och det finns personer som är intressanta. Vi höll några förhör även under hösten, men har inte kunnat nå upp till en sån misstankegrad av vi kunnat vidta några frihetsberövande insatser, säger Martin Inglund.

LÄS MER: ”Varannan kvinna trakasseras på löprundan”

Överfallet i Frennarpsskogen följdes också av ytterligare minst ett fall av sexuellt ofredande i samma område veckan efter.

För detta dömdes en man under hösten. Men polisen är säker på att det inte kan vara samme man som låg bakom det första överfallet.

Polisen bedrev efter händelserna i somras också en omfattande spaning i Frennarpsskogen – bland annat med kvinnliga poliser som gick runt civilklädda för att observera beteendet hos män.

Rubriceras som misshandel

På Galgberget finns det däremot inte några tidigare liknande händelser.

Onsdagens överfall rubricerades först som försök till våldtäkt. Men det har ändrats under dagen.

– Vi har hållit förhör med kvinnan och jag kan säga att vi på goda grunder rubricerat om det till misshandel. Detaljen om varför vi gör det vill jag inte avslöja i nuläget. Men vi bedömer inte att det går en våldtäktsman lös, säger Martin Inglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.