Galgberget i Halmstad Foto: SVT

Kvinna överfölls i motionsområdet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen sökte sent på onsdagskvällen och natten efter en ensam gärningsman på Galgberget i Halmstad.

– Kvinnan attackerade av en ensam man bakifrån. Han ska ha tryckt ner henne på marken, men hon lyckades själv ta sig loss och springa från platsen och larma polisen, säger en medarbetare på polisens regionledningscentral SVT Nyheter Halland.

LÄS MER: Likheter med Frennarpsöverfall utreds

Polisen fick in larmet vid halv elva på onsdagskvällen. Det var kvinnan själv som ringde.

Mörka joggingbyxor

Kvinnan ska ha sprungit en av asfaltsvägarna genom området när hon blev påhoppad. Hon uppgav att mannen hade mörk luvtröja och mörka joggingbyxor.

LÄS MER: ”Varannan kvinna trakasseras på löprundan”

Polispatruller, både med och utan hund, sökte i området under sen kväll och tidig natt, utan att hitta någon gärningsman. Insatsen avslutades strax innan klockan ett på natten.

– Vi har tagit hand om kvinnans kläder för att söka efter spår från mannen, DNA eller liknande, eftersom han har rört vid kläderna, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Oklart syfte med överfallet

Enligt polisen har offret inte fått några fysiska skador av attacken.

Överfallet rubricerades inledningsvis som försök till våldtäkt, men det har ändrats under förmiddagen.

– Vi har hållit förhör med kvinnan och jag kan säga att vi på goda grunder rubricerat om det till misshandel, säger utredningschefen Martin Inglund vid polisen i Halmstad.

Polisen känner inte till några andra liknande händelser på senare tid på Galgberget. Däremot inträffade i somras fall där kvinnor överfölls vid Frennarpsskogen, ett annat friluftsområdet några kilometer därifrån. Där är det framförallt en händelse som har likheter med det som nu skett på Galgberget, enligt Inglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.