Arkivbilder Foto: SVT/TT

Man död efter koattack på strand i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

En man i Halmstad blev på onsdagskvällen utsatt för en koattack. Han uppges ha blivit omringad av korna och polisen bekräftar att mannen omkommit till följd av skadorna han fått.

Mannen var nere på strandängarna i Påarp i Halmstad när flera kor gått till attack mot honom, enligt polisen i Halland.

Ett vittne som såg händelsen har till polisen berättat att mannen hamnade mellan flera kor och kalvar, och då blivit stångad och nedtrampad.

Enligt de första uppgifterna från polisen var det mannen själv som slog larm på onsdagskvällen om att han attackerats av kor. Den uppgiften stämmer inte. På torsdagen bekräftar polisens utredare att det var ett vittne som ringde in larmet.

Men när ambulans kom till platsen kunde de inte komma fram till mannen på grund av korna som stod i vägen, utan var tvungna att kalla på polis som var där vid niotiden på kvällen.

Kommer att utredas

Djurägaren kom också till platsen och fick in korna i en hage.

I ett tidigt skede kunde polisen inte uppge hur svårt skadad mannen var, men strax efter midnatt konstaterades att mannens liv inte gått att rädda.

– Det är en tragisk olyckshändelse och vi vet egentligen inte så mycket om själva händelseförloppet. Det kommer troligen att göras någon utredning om orsakerna, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.