Slättåkraskolan utanför Halmstad. Foto: SVT

Många fortsätter strida för skola

Publicerad

Boende i Slättåkra fortsätter strida för sin byskola. Nyligen fick förvaltningsrätten i Göteborg ta emot en överklagan mot Halmstad kommuns beslut att avveckla Slättåkraskolan.

Måndagen den 29 februari tog Halmstads kommunfullmäktige beslutet att lägga ned Slättåkraskolan och Holms skola, två av de byskolor som drabbats i utformningen av kommunens nya skolorganisation.

Men föräldrar och boende i Slättåkra ger inte upp kampen. I slutet av mars lämnade de in en överklagan till förvaltningsrätten i Göteborg. Där lyfter de klagande bland annat fram synpunkten att det ”förekommit många fel och brister i ärendets beredning” och att tjänstemannaförslaget ”är vinklat till fördel för avveckling”.

Skolutredningen i Halmstad

Anses strida mot lagen

Hallandsposten var på måndagen först med att berätta om nyheten om att 124 namn står med på den bifogade namnlistan som står bakom överklagan.

Personerna anser också att kommunfullmäktiges beslut strider mot arbetsmiljölagen, medbestämmandelagen och skollagen. Nu vill de att förvaltningsrätten häver beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolutredningen i Halmstad

Mer i ämnet