Foto: Henrik Montgomery/TT

Tidigare mordmisstänkt 24-åring frias

Publicerad

Den person som varit misstänkt för mordförsök efter att en man knivskurits i Oskarström den första september frias nu. Enligt domen i Halmstad tingsrätt finns inte tillräckliga bevis.

På kvällen den första september i år larmades polis till Oskarström. Kort därefter greps en 24-årig man, misstänkt för mordförsök alternativt grov misshandel.

Enligt åtalet ska mannen ha försökt döda målsäganden genom att angripa honom med kniv och göra en rörelse mot hans hals. Målsäganden ska då ha ryggat tillbaka och fått skärsår på kinden. Han har själv pekat ut den 24-årige man som varit misstänkt i målet.

Otillräcklig bevisning

Men nu frias 24-åringen. Enligt domen är bevisningen inte tillräckligt stark. Bland annat finns det ingen teknisk bevisning som knyter mannen till brottsplatsen.

Vissa detaljer om hur målsäganden uppgett att 24-åringen var klädd när han skulle ha begått brotten ifrågasätts också av tingsrätten. Även målsägandens skadeståndskrav ogillas.

Sammantaget anser rätten inte att det kan vara ställt utom rimligt tvivel att den tilltalade begått den gärning han åtalats för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.