Carl Fredrik Graf (M) menar att nedläggningen av boendena var väntad. Foto: Hasse Holmberg/TT. Jörgen Alström/Halmstad kommun

”Nedläggningen var väntad”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktige beslutade under tisdagens möte att avveckla äldreboendena Soldalen och Vidablick. Enligt kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) har nedläggningen av boendena varit på gång länge.

— Vi har byggt ett nytt äldreboende i Oskarsström som invigs nu i höst med 60 nya platser, så det blir överkapacitet om vi behåller Vidablick. Beträffande Soldalen ligger det i ett attraktivt läge, men det är ett litet boende med en arbetsmiljö och en standard för de boende som på lång sikt inte är hållbar, säger Carl Fredrik Graf (M).

Även Soldalens enhetschef, Sara Libera, kan intyga att nedläggningen av boendet varit på gång länge.

Halmstads äldreboenden

— Det är tio personer som bor kvar här. De som tidigare bott här och de som ska flytta har fått sina önskningar uppfyllda. De har varit förberedda länge på detta, säger Sara Libera enhetschef Soldalens äldreboende.

Under gårdagens möte bestämde man sig även för att skjuta upp beslutet om de fyra resterande boendena.

— Vi behöver hitta en långsiktig lösning och partierna kanske ändå inte ligger så långt ifrån varandra, som den debatten som har ägt rum de senaste veckorna har visat. Genom att återremittera hoppas vi komma tillbaka snart med något som kan bli en långsiktig lösning, men jag förväntar mig att vi ska bli klara med det här nu i höst, säger Carl Fredrik Graf (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Halmstads äldreboenden

Mer i ämnet