ARKIVBILD. Aranäsgymnasiet i Kungsbacka. Foto: SVT

Ny attack mot flicka i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen ska en flicka i 15-årsåldern blivit utsatt för ett våldtäktsförsök i Kungsbacka. Polisen utesluter inte att samma män kan ligga bakom den brutala attacken mot en flicka kvällen innan. Nu ökar polisen sin närvaro på orten.

Polisen utreder en händelse där en flicka i 15-årsåldern ska ha blivit utsatt för ett våldtäktsförsök i Kungsbacka. Det var på tisdagskvällen som flickan attackerades av tre män vid Aranäsgymnasiet. Nu meddelar polisen att man inte utesluter ett samband mellan våldtäktsförsöket och den brutala attack mot en flicka kvällen innan.

– Vi kan inte göra det. Signalementsuppgifterna stämmer ganska bra och innan vi utrett det kan vi inte utesluta ett samband, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen region väst.

– Kungsbacka är inte heller jättestort och platserna ligger ganska nära varandra.

Polisen ökar närvaron

Det var på måndagskvällen som en flicka uppgav att hon blivit brutalt misshandlad av tre män i centrala Kungsbacka. Flickan fördes till Varbergs sjukhus och flyttades sedan till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg efter att ha tappat känsel i benen.

Efter de båda rapporterade attackerna har polisen beslutat att öka sin närvaro i Kungsbacka.

– Vi kommer ha patrullerande polis för att öka tryggheten och svara på frågor från allmänheten, säger Hans Lippens.

Polisen söker vittnen till de båda händelserna. Alla tips och iakttagelser kan rapporteras till polisen på nummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.