Två lastbilar krockade på E6 mellan Himle och Tvååker. Foto: Bilduppdrag Varberg

Olycka på E6 – totalstopp i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

På E6 i höjd med Tvååker söder om Varberg har två lastbilar kolliderat. Enligt räddningstjänsten är det just nu totalstopp i södergående riktning.

Enligt räddningstjänsten handlar det om två lastbilar som av okänd anledning kolliderat söder om Tvååkersmotet, i södergående riktning. Enligt polisen har en kört in i den andra bakifrån. Hur det hela har gått till kommer att utredas.

– En person är förd till sjukhus. Hur allvarligt skadad personen är vet jag inte, säger Claes Lundström, inre befäl på räddningstjänsten till SVT Nyheter Halland.

Efter olyckan som inträffade kring 9.40 på tisdagsförmiddagen stängdes E6 av i södergående riktning. Vid 10.30 meddelar räddningstjänsten att

Enligt räddningstjänsten har krocken orsakat totalstopp i södergående riktning. Foto: Bilduppdrag Varberg

vägen inte kommer att öppnas förrän bärgare kommit till platsen.

– Prognosen är att de kommer om en kvart. Sen vet vi inte hur lång tid det tar, men när bärgningen är klar kan vi öppna igen, säger Claes Lundström och fortsätter:

– Det är naturligtvis långa köer på platsen nu, jag vet inte om polisen leder av trafiken men jag skulle tro det.

Vid 11.20 uppger polisen att det fortfarande är stopp i trafiken.

– Man inväntar ytterligare en bärgare nu. Det är allt jag vet i nuläget, säger Peter Adlersson, presstalesman.

Vid 12-tiden kommer uppgifter om att trafiken släppts på igen och att ett körfält öppnats, men att det går väldigt långsamt. Vid 14-tiden var vägen helt öppen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.