Drygt hundra personer genomförde det traditionella påskdoppet i Varberg. Foto: SVT

Påskdoppet – inget för kycklingar

Uppdaterad
Publicerad

För sjätte året i rad anordnades det som nu har blivit en påsktradition i Varberg – nämligen Påskdoppet. Och flera fanns på plats för att inviga badsäsongen.

Påsken firas ju till minne av Jesus lidande, död och uppståndelse och med det i åtanke känns det trots allt som att det finns en förklaring till att drygt hundra hårdkokta typer väljer att bada i fyragradigt vatten.

För det var just det som hände klockan 15:00 vid Kallbadhuset i Varberg på skärtorsdagen. En av dem som var skär när hon klev upp ur vattnet var Britt-Marie Berglund som deltog i Påskdoppet för fjärde gången.

– Det är en tradition och en fantastiskt härlig inledning på badsäsongen. Det är livskvalitet på absolut högsta nivå, säger Britt-Marie Berglund till SVT Nyheter Halland.

Hur känns det när det är fyra grader i vattnet?

– Alltså det är inte så kallt som man tror. Det är värst för vaderna och fötterna. Resten av kroppen är inga problem!

Flera av de badande tokarna var utklädda i påskrelaterade utstyrslar som kycklingdräkter, ägg och påskharar. Men när priset till bästa dopputklädnad delades ut hade undertecknad redan satt sig i bilen för att göra kupévärmaren sällskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.