Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En mer cirkulär eller kvadratisk byggnad kanske?” Ett av problemen med byggnaderna på Varbergs sjukhus är de långa korridorerna. I klippet berättar sjuksköterskan om önskemålen för framtiden. Foto: Anton Johansson/SVT

Patienter läggs i korridorerna – akuten i Varberg längtar efter nytt sjukhusbeslut

Uppdaterad
Publicerad

Patienter i korridorerna är vardag på akuten i Varberg.

– Vi har numrerade platser i korridorerna i brist på utrymmen, säger sjuksköterskan Kerstin Pettersson.

Lokalerna på akuten på sjukhuset i Varberg är trånga och dåligt anpassade för modern sjukvård. Vårdförbundet vittnar om att lokalernas funktion lyfts på nästan varje möte med arbetsgivaren.

Arbetsgivare och fack är också överens om att någonting behöver förändras.

Beslut om Hallands sjukhus i december

Åtgärdsbehovet är stort på flera byggnader inom Hallands sjukhus. I december ska regionfullmäktige ta ett avgörande inriktningsbeslut för sjukhusens framtid i länet.

– Det är tungjobbat och inte ändamålsenligt, så det är viktigt för oss med ett beslut, säger sjuksköterskan Kerstin Pettersson som också är huvudskyddsombud på akutmottagningen.

Överens om att behålla tre sjukhus

Men redan nu har regionstyrelsens ordförande bekräftat att det finns en politisk enighet om det även fortsatt ska finnas tre sjukhus, varav två akutmottagningar.

I klippet svarar även klinikchefen på vad som behövs när det nu ska göras ett omtag i sjukhusfrågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.