Foto: Bo Håkansson/SVT

Lasse Kronér till Laholm – leder storslagen gala

Publicerad

I augusti arrangeras en stor konsert på Laholms torg – det för att fira Laholms Sparbank fyller 160 år. Galan leds av Lasse Kronér och flera av Sveriges mest kända artister är klara.

– Vi kommer att ta hit ett tiotal av Sveriges mest kända artister, säger Magnus Stråberg, pressansvarig för Laholmsfesten.

Lasse Kronér är klar

I dagsläget är det inte avslöjat vilka artister som kommer uppträda på galan. Men klart är att den folkkäre programledaren Lasse Kronér kommer att leda tillställning.    

– Det ska bli jätteroligt! Det kommer bli en bred underhållning för både stora och små. En kul satsning, jag tackade ja direkt, säger Lasse Kronér.

Vad kan man förvänta sig?

– Av mig vet man aldrig! Jag är improvisatorisk och vet aldrig vad jag ska hitta på förren precis innan jag går upp på scen. Men det kommer bli underhållning för hela familjen, säger Lasse Kronér.

”Vill hylla bygden”

Lördagen den 26 augusti är datumet för kalaset som kommer äga rum på Laholms torg. Och det kommer bli en tre timmar lång konsert med några av Sveriges största artister. Senast en konsert av denna kaliber arrangerades i Laholm var Maxi-festen 2014 då ett 10.000-tal besökare kom till torget.

– Vanligtvis kommer den här typen av arrangemang bara till centrala Halmstad. Vi ville hylla bygden i Laholm och ge dem sommarens största event, säger Magnus Stråberg.

Artisterna avslöjas i dagarna

Den 31 mars släpps biljetterna till evenemanget och den 27 mars kommer artistuppställningen avslöjas.

Jag har hört rykten om att Ace Wilder kommer?

– Det kan jag inte bekräfta, men hon är en som vi definitivt vill ha, säger Magnus Stråberg, pressansvarig för Laholmsfesten, och fortsätter:

– Men jag kan lova att publiken i södra Halland inte kommer bli besviken.

Kanske har arrangören några ace i rockärmen med andra ord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.