Fyra elever på Peder Skrivares gymnasieskola har drabbats av alkoholförgiftning efter nollningsaktiviteter. Foto: SVT/TT

Varbergs kommun måste agera efter nollningen som spårade ur

Uppdaterad
Publicerad

Skolinspektionen kommer nu med ett så kallat föreläggande till kommunen. Efter nollningen som spårade ur måste de vidta åtgärder så att alla elever får en trygg skolgång.

Det var i förra veckan som flera unga tjejer fick uppsöka akut vård efter en nollning som spårat ur. Det visade sig att skolan kände till kulturen med nollning, men inte lyckats stoppa den.

Skolinspektionen agerade snabbt och besökte PS-gymnasiet i Varberg i mitten av förra veckan.

Nollningen spårade ur

Omedelbara åtgärder

Nu har skolinspektionen skrivit ett så kallat föreläggande till Varbergs kommun. Kommunen måste vidta åtgärder för att ”säkerställa att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero”

Inspektionen skriver också att både rektorer, lärare och övrig personal måste vidta omedelbara åtgärder för att komma tillrätta med nollningen, så att eleverna kan få en trygg skolgång.

Kommunen och skolan har nu två månader på att svara vilka åtgärder de kommer att vidta.  

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nollningen spårade ur

Mer i ämnet