De får lämna färjan via bildäck

Uppdaterad
Publicerad

Vattenståndet i Öresund har stigit snabbt på grund av ovädret. Något som passagerarna ombord på färjan mellan Helsingborg och danska Helsingör fick erfara.

Trots att vinden inte ännu nått sin fulla styrka ännu så fick passagerarna som tog färjan över Öresund mellan Helsingör och Helsingborg känna av Urds härjningar. Den starka vinden har pressat in stora mängder vatten i Öresund, vilket fått vattenståndet att snabbt stiga till mer än en meter över det normala.

Så när turbåten skulle lägga till på måndagkvällen gick det inte att använda den vanliga landgången. Den var för kort för att kunna användas när kajen låg mer än en meter lägre än normalt.

– Passagerarna fick helt enkelt lämna färjan via bildäck, vilket tog betydligt längre tid än normalt, säger Helene Bengtsson, frilansjournalist i Helsinborg till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Urd

Mer i ämnet