Foto: Oskar Fäldt

Efter måltorkan – Rögle har kniven mot strupen

Uppdaterad
Publicerad

Rögles dystra målsnitt: enbart 1,3 mål efter fullt tid. I kväll är det ödesmatch mot bottenkonkurrenten Modo.

På de nio senaste matcherna har Rögle bara tagit 5 av 27 poäng – och bara lyckats göra i snitt 1,3 mål under full tid.

– Det är klart, det är inte bra. Vi har haft problem med effektiviteten, så är det ju. Men som nykomling är det ju ofta det som är problemet, säger huvudtränare Anders Eldebrink.

Senaste vinsten under ordinarie matchtid är faktiskt mot kvällens motståndare Modo. Med tio matcher kvar ligger just nu Rögle på en elfteplats i tabellen med 44 poäng, medan Modo ligger på en trettondeplats med 39 poäng.

– Det som skiljer oss mot topplagen är ju att de är effektivare och kanske har de spelare som är bättre på att göra mål. Men jag tycker vi har gjort det bra ändå. Vi har ju ett bra läge att hålla oss kvar och vi ska försöka ta den matchbollen vi har, säger Anders Eldebrink.

Skräck för kvalmatch

En vinst ikväll skulle betyda att det skiljer 8 poäng lagen i mellan. Men om det skulle bli en förlust är det endast 2 poäng som skiljer och skräcken att få spela en kvalmatch om sin SHL existens är mycket närmre. Man kan minst sagt säga att Rögle har kniven mot strupen ikväll.

– Jag tycker det känns jättebra. Vi har bra go i gruppen och bra självförtroende så vi ser fram emot kvällens match, säger lagkapten Christopher Liljewall.

Hur viktig skulle du säga att matchen är?

– Det är klart att den är jätteviktig, men det är Modo som har pressen. Det är dem som är fem poäng bakom. Vi kommer gå ut och spela vårt spel och de kommer få ett helvete ikväll.

Spännade slutskede

Om man tittar på Rögles spelschema framöver ser det ganska tufft ut, med lag som Brynäs, Skellefteå, Färjestad och Linköping kvar att möta.

I de tre sista matcherna väntar först ett dubbelmöte mot ärkerivalen Malmö Redhawks och i sista matchen möter man Karlskrona hemma. Om tabellen ser ut ungefär som den gör nu tyder mycket på att det bli ett otroligt spännande slutskede av säsongen.

Spelar Rögle i SHL nästa säsongen?

– Det är klart vi gör det, det var en dum fråga, säger Andres Eldebrink och ler. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.