Foto: SVT

En person skjuten i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern blev skjuten i Helsingborg på söndagskvällen. Mannen är förd till sjukhus efter att han skjutits med flera skott. Hans skador är inte livshotande.

Skottlossningen bröt ut strax efter klockan 21.00 på Övre Nytorgsgatan. En man i 25-årsåldern hittades skadad utomhus på gatan och fördes till sjukhus.

– Han är hittad skjuten med flera skott. Området är avspärrat och tekniker arbetar på platsen. Händelsen rubriceras som mord- alternativt dråpförsök, uppger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisen region syd.

Mannens skador är inte livshotande, berättar polisen.

Mannen ska ha skjutits på Övre Nytorgsgatan i Helsingborg. Foto: SVT

Förd till sjukhus

Flera personer lämnade platsen på två mopeder eller motorcyklar enligt de första uppgifterna som polisen fått in.

Ett vittne som ska ha sett händelseförloppet berättar också för SVT Nyheter Helsingborg att fyra personer kommit på två mopeder, avlossat ungefär fyra skott, och sedan kört vidare.

En vapenhund kallades in för att leta efter tomhylsor och eventuella vapen. Polisen genomförde också dörrknackning och förhörde personer under natten.

Området är fortfarande på måndagen avspärrat för fortsatt teknisk undersökning, medan polisen fortsätter knacka dörr. Det finns i nuläget inga misstänkta eller gripna för skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.