Nordvästskånskt medaljhopp i Falsterbo Horse show

Uppdaterad
Publicerad

I morgon börjar Falsterbo Horse Show och dressyrryttare Ida Kristoffersson från Hasslarp går för medalj.

Målet är OS, men just nu är siktet inställt på Falsterbo Horse Show som inleds i helgen.

Ida Kristoffersson har vuxit upp bland hästar på gården i Hasslarp och hon har ridit på hästen Rolex TP, eller Rolle som hon kallar honom, sedan han var två år gammal. Nu är han tolv år och duon tränar just nu för fullt inför Falsterbo Horse Show.

– Jag är inte själv jättenervös av mig, men jag är väldigt laddad och fokuserad på det jag ska göra. Det är nästan som en adrenalinkick. Det är därför man håller på med detta, tävlandet är nummer ett, säger Ida-

Mycket träning

Ida Kristoffersson har på senare tid haft flera framgångar i dessyr. Nyligen tävlade hon i nordiska mästerskapen där hon var bäst i lagklassen och placerade sig på en femteplats individuellt. För att nå framgångar inom dressyrsporten är det massvis med träning som gäller. Ida Kristoffersson säger själv att hon tillbringar många timmar i stallet.

– Man ska kunna vara ett med hästen. När den gör rörelser så ska det egentligen synas så lite som möjligt. Då ska inte mina hjälper vara för stora, utan små hjälper och hästen ska lyssna på en.

– Det tar oftast många år innan man verkligen känner den där känslan att hästen verkligen lyssnar på en och är fullt koncentrerad, säger Ida.

Ida Kristoffersson tävlar i U25-landslaget i Grand Prix-klassen, som är den högsta klassen i dressyr. Hon är segerviss inför den kommande veckan.

– Jag hoppas på vinst, såklart. Det är mitt mål. Och ja, jag tror att det ska gå, säger hon och skrattar.

Falsterbo Horse Show pågår 4-12 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.