En explosion inträffade utanför en pizzeria i Landskrona. Foto: Mikael Nilsson

Hårt pressat papper och krut bakom smällen

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan ett natten mot lördagen inträffade någon typ av detonation utanför en pizzeria i Landskrona.

Polisen spärrade av området för att genomföra en brottsplatsundersökning.

– Enligt teknikerna ska det röra sig om någon form av hårt pressat papper med krut som använts, säger Joakim Ekstrand, inre befäl på polisen i Helsingborg tilll SVT Nyheter Helsingborg.

Polisen tror alltså inte att det rör sig om någon handgranat.

– Nej, det ska inte vara någon militär utrustning, utan går att beställa på internet. Från tillexempel Italien, verkar det som, säger Joakim Ekstrand.

Pizzerians uteservering fick skador i smällen, och även fasaden ska ha påverkats.

Även ett dygn tidigare inträffade en detonation utanför en pizzeria i staden. Polisen kunde senare berätta för SVT Nyheter att den orsakades av en handgranat. Lokalen fick skador med bland annat utblåsta rutor, men ingen människa skadades.

– Allt är sönder, baren, kylen, borden och stolarna är sönder. Det blir stor skada när någon kastat in en handgranat, berättade ägaren Miro för SVT Nyheter.

– Man blir ledsen, fortsätter han. Jag har aldrig upplevt något hat eller hot under de 16 år som jag jobbat i Landskrona. Jag har inte några problem med någon.

Ingen skadades heller under nattens explosion. Ingen har gripits. Flera personer larmade polisen under natten efter att ha hört smällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.