Jack Connolly sköt Rögle till den andra raka kvalsegern mot BIK Karlskoga. Foto: Bildbyrån

Rögle vände ny kvalrysare i slutminuterna

BIK Karlskoga var på väg att kvittera matchserien mot Rögle i direktkvalet till SHL.

Men precis som senast vände Rögle, och skåningarna har nu 2-0 i bäst av sju matcher.

– Det blev onödigt spännande, säger Rögles Edwin Hedberg efter 2–1-segern.

Rögle lyckades vända 0-2 till 5-2 i det första mötet på hemmais. Även det andra mötet slutade på liknande sätt – om än betydligt mer målsnålt.

Med nio minuter kvar av matchen gjorde Fredrik Höggren matchens första mål och drömmen om en SHL-plats kändes något närmare för Karlskoga.

Men Edwin Hedberg ville annorlunda.

1.30 efter Höggrens mål satte Hedberg fart längs högerkanten, siktade och sköt in 1-1.

– Helt nöjda är vi väl inte. Det blev lite onödigt spännande, vi är inte med från början igen och vi får tacka Anders (Lindbäck, målvakt) som höll kvar oss i matchen länge, säger Hedberg i C More.

Två minuter senare fullbordade Jack Connolly vändningen när han ordnade 2-1 till Rögle. Slarv i Karlskogas försvar öppnade för båda Rögle-målen.

– Det var en tuff match. De har en bra publik och det är svårt att spela här, de har mycket energi. Men vi får två avgörande mål och vinner, säger Connolly.