40-åring häktas – förnekar brott

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsförmiddagen hölls häktningsförhandlingarna mot den 40-årige man som misstänks ha skjutit mot en villa i Krokoms kommun på annandag påsk. Han häktas på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot, framkallande av fara för annan, två fall av skadegörelse, vapenbrott och grovt hemfridsbrott.

Det var i måndags kväll vid sjutiden som polisen fick ett larm om en man som sköt med hagelgevär mot en villa i Krokom där två vuxna och ett barn befann sig. Mannen ska även ha avlossat skott mot två bilar som stod parkerad på gården.

Enligt åklagaren Lisa Forsberg nekar han fortfarande till brott eftersom han inte minns någonting av händelsen då han var riktigt berusad.

Skottdrama i Krokom

– Men han medgav häktning, säger Lisa Forsberg, åklagare.

Senast den 24 april klockan 11 måste åklagaren fatta ett beslut om hurvida hon tänker väcka åtal eller inte. Tills dess ska fler vittnen höras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottdrama i Krokom

Mer i ämnet