Genrebild.

Bil med sex passagerare voltade

Uppdaterad
Publicerad

En bil voltade utanför Krokom natten mot lördag den 4 mars. Sex personer färdades i bilen, varav en fick klippas loss av räddningstjänst. Föraren är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri.

Vid 02.52 natten mot lördag fick polisen ett samtal om en trafikolycka. Det rörde sig om en singelolycka längs E14 vid Krokom där en bil voltat. Men det var sex personer inblandade i olyckan. Man hade packat bilen full med passagerare, samtliga i 20-årsåldern.

En person var fastklämd och räddningstjänst fick komma till platsen för att klippa upp bilen.

– Förare är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri, säger Marie Andersson, RLC-befäl vid polisen.

Under morgonen kunde akutavdelningen på Östersunds sjukhus meddela att tre ungdomar och tre vuxna fått uppsöka sjukvård för olyckan. En person har lindriga skador, en person har medelsvåra skador, och två personer ådrog sig allvarliga skador. I patientskaderapporten hade man dock noterat att samtliga personer efter omständigheterna mår gott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.